UA-53795216-1

Grindvloeren van Wilrama:

Grindkorrelvloeren van topkwaliteit!

Plinten; de finishing touch!

Wij hebben een groot assortiment afwerkingsmaterialen. U heeft keuze uit plakplinten en overzetplinten (buigplinten) inclusief hoekstukken in de kleur van de geleverde vloer. Aluminium profielen om bijvoorbeeld de trapopgang mee af te werken in de kleuren zilver, goud en brons. Bij diverse vloeren zijn dit soort profielen ook leverbaar in de kleur van de vloer. Rozetten in kleur om de radiatorleidingen mee af te werken en tevens nog vloer- of wanddeurstoppers.


Plakplinten
Plakplinten zijn snel en makkelijk te plaatsen. Met kant-en-klaar plakstrip is het een kwestie van verstek zagen/knippen en direct plakken. Ideaal als je huis alreeds plinten aan de muur heeft. Een nadeel van plakplinten is dat de plakstrip voor stof en water gevoelig is en kan na een tijd los komen. Ze moeten dan opnieuw gelijmd worden of een nieuwe plint geplaatst worden. 

Overzetplinten
Overzetplinten plaatsen is meer werk, maar het resultaat mag er dan ook zijn. De oude plint moet verwijderd worden, een latje wordt aan de muur bevestigd (óf boren óf spijkeren) en door middel van koperen schroefjes wordt de plint vastgeschroefd, profielen voor de binnen-en buitenhoeken alsook einden worden gebruikt voor een strakke afwerking. De 'buigplint' kan dus niet over bestaande plinten bevestigd worden. Doordat er de ruimte van één centimeter tussen de bestaande plint en het laminaat zal de buigplint dit niet kunnen overbruggen.