UA-53795216-1

Grindvloeren van Wilrama:

Grindkorrelvloeren van topkwaliteit!

U wilt een cementdekvloer?

Een cementdekvloer is zoals tapijt of een andere vloerbedekking. De onderliggende betonvloer is vaak hiervoor niet vlak genoeg. Een kwalitatieve ondervloer is dus is zeer belangrijk voor het kunnen leggen van een mooie bovenvloer.
Een dekvloer wordt aangebracht met als doel:
1. Een gewenst peil te realiseren. Hoewel het technisch mogelijk is wordt niet altijd gekozen voor het direct op hoogte aanbrengen en voor gebruik afwerken van een draagvloer. Reden hiervoor is de benodigde ruimte in de maatvoering, de gewenste eenvoud van werken en de hogere kosten van afwerking voor een draagvloer. Een voordeel van gebruik van een cementgebonden dekvloer is dat leidingen hiermee makkelijk en goed kunnen worden weggewerkt en afschotlagen kunnen worden gerealiseerd.
2. Als drager te fungeren voor een later aan te brengen vloerafwerking Bij het aanbrengen van een draagvloer bestaat de kans dat het oppervlak niet direct geschikt is voor het aanbrengen van een vloerafwerking. De draagvloer vertoont niveauverschillen of is niet glad. Een dekvloer kan de aanwezige niveauverschillen overbruggen en/of een voldoende vlakke ondergrond creëren om er later een vloerafwerking op aan te kunnen brengen.
3. Te fungeren als direct aan verkeer blootgesteld oppervlak Een dekvloer kan in bepaalde gevallen ook gelijk gebruikt worden als vloerafwerking. Voorwaarde is wel dat vooraf aan de samenstelling en afwerking eisen zijn gesteld. Een voorbeeld hiervan is een cementgebonden vloer met slijtlaag.
Wilrama Grindkorreltapijt adviseert u graag welk type dekvloer het meest geschikt is voor u.